RO EN

Evolutie

Infiintata in anul 2003, compania a iesit initial pe piata ca producator de benzi laminate la rece sub forma de rulouri dar, din anul 2005, domeniul de activitate s-a imbogatit cu productia de tevi sudate longitudinal, datorita achizitionarii si punerii in functiune a unor linii de tevi, printr-un amplu proces de reutilare si retehnologizare in care au fost posibile urmatoarele:

  1. automatizarea echipamentelor de laminare;
  2. achizitionarea echipamentelor de procesare noi, de provenienta UE;
  3. dezvoltarea unei tehnologii moderne de taiat la lungime fixa si de impachetat;
  4. pregatirea personalului si management tehnic;
  5. implementarea unui sistem de control si de testare a calitatii.

Concomitent, resursa umana a fost permanent pregatita in vederea luarii celor mai dificile decizii tehnice, angajatii companiei noastre avand un grad inalt de calificare si experienta profesionala.

In perioada 2007 - 2009, procesul de dezvoltare a continuat prin implementarea unui proiect finantat de Ministerul Economiei si Comertului prin Directia Generala de Politica Industriala si Competitivitate - « Programul de crestere a competitivitatii produselor industriale », demers in cadrul caruia s-a realizat dotarea laboratorului de testare mecanica si chimica, prin achizitionarea:

  1. unui aparat de analiza spectrala (spectrometru) ce realizeaza analiza spectrala a materiei prime in vederea determinarii compozitiei chimice;
  2. unei masini de incercari statice la tractiune pentru determinarea caracteristicilor mecanice asupra mostrelor de banda incercate; (vezi spot prezentare);
  3. unei prese de testare hidrostatica a tevilor la o presiune constanta de minim 70 bari (investitia completandu-se ulterior cu achizitionarea unor masini de indreptat si samfrenat – operatii absolut necesare pregatirii tevilor pentru instalatii).

De asemenea, s-a acordat o importanta deosebita dotarii liniilor de tevi cu echipamente specifice de control nedistructiv al cordonului de sudura (prin metoda curentilor turbionari) cu scopul eliminarii produselor neconforme din fluxul de fabricatie.

Inca de la infiintarea sa, Technosteel LBR a avut o prezenta constanta, in calitate de expozant, la evenimentele de profil din Romania cum ar fi: "Targul Tehnic International Bucuresti" din cadrul Complexului Expozitional Romexpo sau Expozitia Nationala de Constructii si Instalatii "CAMEX" din Iasi, consolidandu-si, astfel, pozitia pe piata romaneasca si cea a comunitatii europene, in genere.